Toernooiregels

GOOS OPEN KOPPELTOERNOOI LIBRE

Toernooi reglement 2024

 1. Deelname is op uitnodiging.
 2. Maximaal 32 koppels.
 3. Men dient zich per koppel op te geven (waarvan er minimaal 1 lid is van een biljartvereniging of aan een eerdere editie van dit toernooi heeft deel genomen).
 4. Inschrijfgeld €20,- per koppel.
 5. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze het juiste moyenne doorgeven. Als blijkt dat de opgegeven moyennes sterk afwijken van de resultaten (stijging of daling van meer dan 30%), is de toernooicomissie gerechtigd dit tussentijds bij te stellen of het betrefffende koppel voor verdere deelname aan het toernooi uit te sluiten.
 6. Indeling van de voorronden; Koppels worden naar gemiddelde bij elkaar ingeloot. Het gemiddelde voor de finale ronde wordt voor iedereen aangepast aan het gespeelde gemiddelde tijdens dit toernooi.
 7. Er wordt gespeeld in poules van 4 koppels, deze behouden de hele avond dezelfde biljarttafel.
 8. Om het tijdschema zo goed mogelijk te volgen mag er alleen de eerste partij per speler 2 minuten inspelen. De overige partijen dient men gelijk te beginnen.
 9. Per gewonnen wedstrijd 2 punten, remise wedstrijd 1 punt, verloren wedstrijd 0 punten. Bij gelijk aantal behaalde matchpunten geldt de uitslag van de onderlinge wedstrijd en daarna het hoogste percentage behaalde caramboles.
 10. Elk koppel is verplicht om alle poulewedstrijden te spelen, ook als bijvoorbeeld de uitslag van de laatste partij niet meer relevant is voor de rangschikking.
 11. Elk koppel is verplicht om de partijen beurtelings te arbitreren en schrijven.
 12. Biljartkleding is niet verplicht.
 13. Op de finaledag zal aansluitend de prijsuitreiking plaatsvinden.
 14. In gevallen waarin dit toernooi reglement niet voorziet, beslist de organisatie.